Speelsters

Speelsters bij Stichting CP-Voetbal Vrouwen zijn Nederlandse meiden en vrouwen met passie voor sport. Zij hebben allen cerebrale parese (CP), een niet-aangeboren hersenaandoening (NAH) of een aandoening met een vergelijkbare uitingsvorm. Samen zijn ze een hecht team, dat nieuwe teamgenoten graag verwelkomt. Leeftijd maakt niet uit, we bekijken per nieuwe aanmelding of de groep op dat moment passend is. Wil je ook meedoen? Laat het ons weten!

 

Lees de interviewtjes met onze speelsters hieronder!

 


Anne-Jet

Leeftijd: 17 jaar 
(Oude) club(s):
 v.v. Desk te Kaatsheuvel 
Speelt bij:
 CP-voetbal vrouwen team
Favoriete positie: Linksachter 
Favoriete club: 
Ajax 
Favoriete spelers:
  Stefanie van der Gragt en Donny van de Beek 

Anne-Jet speelt sinds september 2018 bij het CP-voetbal vrouwen team. Dit deed ze eerst naast voetballen bij haar eigen club in Kaatsheuvel, v.v. Desk. En inmiddels alleen bij CPVV. 


Anne-Jet: "Ik ben bij dit team gekomen door mijn revalidatiearts, die vertelde mij dat er een CP team was, mijn vader nam contact op met Gabriëlla, daarna heb ik een keertje meegetraind en nu ben ik er zo vaak mogelijk bij! Ik vind het team leuk, omdat iedereen zo aardig met elkaar omgaat en elkaar helpt. Mijn droom en doel met dit team is officiële wedstrijden spelen, zodat ons team bekender wordt." 


Anne-Jet heeft al aan verschillende activiteiten meegedaan, zoals de maandelijkse voetbaltrainingen, het internationale CP-voetbal trainingskamp in Zeist en het teambuildingsuitje in de klimhal te Nieuwegein. 

Bolou


Leeftijd: 
25 jaar 
Speelt bij: CP-voetbal vrouwen team
Andere sport: Tafeltennis
Positie: Middenveld en aanvaller
Favoriete club: FC Chelsea
Favoriete speler: Didier Drogba


Bolou speelt sinds september 2021 bij het CP-voetbalvrouwen team. Dit doet ze naast haar trainingen en wedstrijden bij haar andere sport tafeltennis. 

De eerste keer toen ik ging meetrainen bij het team merkte ik al direct dat er een leuke ontspannen sfeer hing. Iedereen was enthousiast, blij en vrolijk. Ik voelde direct dit gaat leuk worden lekker samen sporten en lekker veel vitamine lol. Het was tegelijk ook overweldigend de 1ste keer omdat iedereen zo enthousiast was over mij hartstikke cool. Voor ik het wist zit ik sinds de eerste training bij het elftal en ben nu ik steeds meer aan het beseffen dat we ook als Nederlands team naar de World Cup gaan. Ik kijk daar erg naar uit! Het team is ook leuk omdat je ook samen dingen herkent met je challenge.

Daarnaast leer ik ook veel op persoonlijk vlak van de stafleden en de teamgenoten hoe je omgaat met je 'challenge.'  Een voorbeeld is: ik had een blessure en een epileptische aanval gehad en wilde eigenlijk natuurlijk voetballen. Ik kon niet aanwezig zijn bij de training. Eén van de stafleden zei “ wat balen zeg en hoe gaat het nu met je?  Goed dat je aan geeft dat je er bij de training niet bent.  Dat betekent dat je goed voor jezelf aan het zorgen bent”. Dat was een eyeopener. De leerzame les die ik heb geleerd hiervan is: goed luisteren naar je lichaam als het even niet gaat. Rusten is niet erg je krijgt daarna juist weer turbo om verder te gaan. 

Sinds ik bij het team speel heb ik aan de maandelijkse trainingen meegedaan en 2 oefenwedstrijden. De trainingen op de KNVB Campus Zeist daar heb ik ook aan deelgenomen. We trainen ook steeds vaker op de KNVB Campus als team. Dat is echt heel leuk! In februari 2022 ga ik ook op trainingskamp met het team. De World Cup begint ook bijna in mei 2022. Daar heb ik echt superveel zin in. Een unieke leerzame manier om met als team ons te meten met de allerbeste van de wereld. Wauw wat cool en lekker veel vitamine lol!

De World Cup winnen in mei 2022 met het team is natuurlijk het doel. We gaan er voor! Deelnemen aan de Paralympische Spelen is het tweede doel en daar gaan we ook voor! Positive happy vibes everyday vitamine lol!

 

Charlien 


Leeftijd:
 20 jaar

Speelt bij: CP-voetbal vrouwen team 
Favoriete positie: Spits
Favoriete club: Feyenoord

Charlien was één van de eerste speelsters van het team. Samen met teammanager Gabriëlla en speelster Luzdary reisde ze in augustus 2018 af naar Spanje om deel te nemen aan het allereerste internationale CP-voetbalkamp voor vrouwen. Sindsdien is voetbal haar lievelingshobby geworden en speelt ze bij het CP-voetbal vrouwen team.

Ze zit naast dit team niet bij een andere club. Charlien: "Ik train met veel plezier 2x per maand met CP-voetbal. Daarnaast werk ik en voetbal ik op straat. Ik ben bij dit team gekomen door mijn gymmeester Wouter van de Mytylschool. Hij vroeg of ik het leuk zou vinden om te gaan voetballen en op reis gegaan. Ik zei ja en nu beleef ik allerlei avonturen!"

Charlien was ook aanwezig bij het IFCPF & KNVB European Female CP Football Camp in Zeist in 2019. En wil naar eigen zeggen voor altijd blijven voetballen.

Charlien: "Door de trainingen ben ik beter geworden met voetbal en met de wedstrijden heb ik gescoord. Ik vind dit team leuk omdat we allemaal met plezier voetballen en dat we ook beter zijn geworden. Ik heb het er erg naar mijn zin!"

Chiara 


Leeftijd:
 
18 jaar
Speelt bij: CP-voetbal vrouwen team 
Andere sport: Tennis
Positie: verdediging, middenveld, aanval 
Favoriete club:
 Ajax en de Oranje Leeuwinnen
Favoriete spelers: Lieke Martens en Frenkie de Jong

Chiara speelt sinds augustus 2019 bij het team. De eerste activiteit waar ze aan mee deed, was het IFCPF & KNVB European Female CP Football Camp 2020 in Zeist. Ze had de andere Nederlandse meiden toen nog nooit in het echt ontmoet en durfde toch 5 dagen op kamp te gaan. Inmiddels doet ze mee aan de maandelijkse trainingen en is ze niet meer weg te denken uit het team. 


Ze is in contact gekomen met de speelsters door een gezamenlijke Whatsapp groep van CP Nederland voor jongeren met CP Light. Ze hecht veel waarde aan het delen van haar ervaringen van leven met CP. Chiara: "Ik vind het team leuk, omdat we allemaal wat gemeen hebben en dat we elkaar goed begrijpen. Ook heb ik hier al veel vriendinnen gemaakt en trainen we met veel passie en plezier." 


En over haar doel hoeft ze niet lang na te denken: "
Met dit team wil ik naar de World Cup. Ook zou ik het super leuk vinden om in de toekomst naar de Paralympische Spelen te gaan!"     

DIANA

 

Leeftijd: 20 jaar 
(Oude) club(s):
 DIOS VVC
Speelt bij:
 CP-voetbal vrouwen team
Andere sport: Tennis
Favoriete positie: Keeper
Favoriete club: 
NEC Nijmegen
Favoriete spelers:
 Jasper Cillessen


Diana speelt sinds maart 2022 bij het CP-voetbal vrouwen team. Dit doet ze naast haar andere sport rolstoeltennis. 


Diana: "Ik ben bij dit team gekomen door de paralympische talentendag, Gabriëlla zag mijn aanmelding en nodigde mij uit bij de training, Het team vind ik gezellig en we leren veel van elkaar!" 


Diana heeft al regelmatig met ons getraind en hoopt dat ze in de toekomst ook wedstrijden en toernooien mag spelen! 

Estelle 


Leeftijd:
 
23 jaar
(Oude) club(s):
 v.v. Nieuwkerk en Smitshoek
Speelt bij:
 Smitshoek en CP-voetbal vrouwen team
Favoriete positie: Spits 
Favoriete club: Ajax
Favoriete speler: Daley Blind 

Estelle: "Ik speel bij Smitshoek in een KNVB competitie tussen de jongens. Daarnaast speel ik bij het CP-voetbal vrouwen team. Ik kreeg de tip voor dit team door mijn sportconsulent van SportMEE Rotterdam Rijnmond. Hij vertelde mij dat er meer meiden zijn die samen voetballen en meedoen aan wedstrijden en toernooien."


De eerste activiteit van Estelle was een training in het stadion van Excelsior Rotterdam. Een fantastische binnenkomer! Estelle: "Ik vind dit team leuk, omdat ik samen met andere meiden speel. Ik zit er nog niet heel erg lang bij, maar ik heb al een aantal trainingen meegedaan en zelfs een wedstrijd. Ik hoop dat ik met dit team ook kan deelnemen aan verschillende toernooien."

 

Jara 

Leeftijd: 16 jaar 
Club:
 v.v. Cabauw & CP-voetbal vrouwen team 
Speelt bij:
 v.v. Cabauw M-O15
Favoriete positie: Verdediger
Favoriete club:
 Ajax en FC Barcelona
Favoriete spelers:
Frenkie de Jong en Lieke Martens 

 

Jara speelt  sinds september 2018 bij het CP-voetbalvrouwen team. Jara: "Ik speel hier naast mijn eigen team, v.v. Cabauw M015-1. Daar speel ik met dispensatie tussen de meiden. Ik ben in het CP-voetbal vrouwen team gekomen, doordat mijn sportbegeleider van Only Friends Utrecht verteld had dat er een talentendag was voor CP-voetbal. Daar ben ik toen heen gegaan en ontmoette ik Norah, Lyan en Louise."


Jara heeft al veel geleerd bij de trainingen en heeft het naar eigen zeggen erg naar haar zin. Jara: "Ik vind het een heel leuk team, omdat ik niet de enige ben met een beperking. 
Naast het zelf voetballen, ben ik ook naar het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk geweest met een aantal meiden, trainers en ouders. Dat was echt bijzonder!"


En wat ze hoopt te bereiken met dit team? Jara: "Ik wil naar de Paralympics gaan!!!"

Kim 


Leeftijd
: 16 jaar
(Oude) club(s): Juliana'31 in Malden, Eendracht'30 Mook
Speelt bij: Eendracht 30 MO13-1 in Mook, CP-voetbal vrouwen team 
Favoriete positie: Middenveld
Favoriete club: AFC Ajax
Favoriete spelers: Lieke Martens, Davy Klaassen

Kim speelt sinds februari 2021 bij het CP-voetbal vrouwen team. Daarnaast speelt ze bij Eendracht'30 in de MO13-1. Kim: “Ik ben begonnen met voetbal bij het plusteam van Juliana'31 in Malden, hier heb ik één jaar gevoetbald. Daarna ben ik bij Eendracht'30 gaan voetballen in een regulier meidenteam. Met het team train ik 2x per week en spelen we op zaterdag een wedstrijd.”


Kim is bij het team gekomen door haar revalidatiearts. Zij vertelde dat er een CP-voetbal vrouwen team was. Kim: “Ik heb nu 2 keer meegetraind en vind het een leuk team, omdat we allemaal wat hebben. Daarnaast zijn de meiden super aardig! Wat ik met dit team graag wil doen is wedstrijden spelen tegen andere landen, dat lijkt mij super leuk!”

Lyan

Leeftijd: 24 jaar 
(oude) Club(s): ASC Waterwijk, s.v. Huizen, HSV Zuidvogels
Speelt bij: Ajax Only Friends G1/selectie en CP-voetbal vrouwen team
Favoriete positie: Middenveld of spits
Favoriete club: AFC Ajax, FC Barcelona 
Favoriete spelers: Klaas-Jan Huntelaar, Jackie Groenen

Lyan speelt sinds september 2018 bij het CP-voetbal vrouwen team. Ook speelt ze bij Only Friends Amsterdam in de G1 en traint ze mee bij de selectie. Met oefenwedstrijden van de selectie mag ze regelmatig meedoen, super cool! Lyan: "mijn droom was om bij Ajax te spelen, die is nu uitgekomen!" 


Lyan: "Ik ben bij dit team gekomen, doordat ik een mail had gestuurd naar de KNVB. Ik vroeg me af waarom ze wel een heren CP team hadden maar geen vrouwen CP team. Toen er meer vrouwen interesse hadden, werd ik terug gemaild en vormde we een nieuwe groep. Ook heb ik een keer mee mogen trainen met de KNVB CP-voetbal teams jongens, dat vond ik echt super leuk!"


L
yan houdt van voetbal en is blij dat er nu ook een CP-voetbal team voor vrouwen is om aan deel te nemen. Lyan: "Het is een leuk team waar er meiden voetballen met ambitie, allemaal met hetzelfde doel, presteren en plezier maken! 


Wat ik hoop dat ik met dit team kan bereiken of meemaken is deelnemen aan de World Cup en dat ik naar de Paralympische Spelen kan." 

Manon

Leeftijd: 21 jaar 
Speelt bij: CP-voetbal vrouwen team en Loenmarkt G-team 
(oude) Club(s): Loemarkt 
Favoriete positie: Verdediger
Favoriete club: AFC Ajax
Favoriete spelers: Lieke Martens 

Manon speelt sinds september 2023 bij het CP-vrouwen voetbal team. Dit doet ze naast haar eigen trainingen bij Loenmarkt. Manon: "Ik werd door een teamgenoot gevraagd of ik mee wilde doen aan de CP Cup in Veenendaal, daar zei ik natuurlijk geen nee op! Het was een super leuk toernooi en voelde me gelijk thuis. Iemand van het bestuur vroeg aan mij of ik vaker wil meetrainen bij het team. Ik vond het erg leuk dat ik gevraagd werd, na het overleg met mijn ouders heb ik JA gezegd."

 

Wat Manon het allerleukste van het team vindt, hoeft ze niet lang over na te denken. Manon: "Ik vind het team leuk omdat ik niet de enige ben met CP en dat we allemaal andere uitdagingen hebben." 

 

Manon heeft al een aantal keer meegetraind bij v.v. Cabauw en de KNVB campus, ook heeft ze al een toernooi meegedaan. Ze hoopt dat ze meer toernooien mag gaan spelen, dat lijkt haar super leuk! 

 

Naomi

Leeftijd: 18 jaar 
Speelt bij: CP-voetbal vrouwen team
(oude) Club(s): S.C Hoeverlaken 
Andere sport: Krachttraining in de sportschool
Favoriete positie: Middenveld of spits
Favoriete club: AFC Ajax
Favoriete spelers: Kenneth Taylor

Sinds april 2022 speelt Naomi bij het CP-vrouwen voetbal team. Naomi speelde eerst nog bij S.C Hoeverlaken maar nu alleen bij CPVV. Ook is Naomi regelmatig te vinden in de sportschool. 


Naomi: "Ik ben bij het team gekomen door een whatsapp groep 'cp light' waar allemaal jongeren in zitten die ook cp hebben. Een teamgenoot vertelde mij over het team en ik werd al snel enthousiast! Het team vind ik leuk omdat alle meiden graag willen voetballen. Ook kunnen we goed praten over onze moeilijkheden en waar we tegenaan lopen vanwege onze cp." 


Naomi heeft al een paar keer meegetraind met het team bij v.v. Cabauw maar ook bij de KNVB campus. Ze hoopt ook snel wedstrijden te mogen spelen. 


Mijn grootste droom is om in het buitenland te mogen voetballen met het team. Daarnaast wil ik ook nog beter worden in voetbal! 

Norah 

Leeftijd19 jaar
Clubs: s.v Bernardus 
Speelt bij:  CP-voetbal vrouwen team 
Favoriete positie: Linksachter
Favoriete club: AFC Ajax 
Favoriete spelers: Dominique Janssen en Jackie Groenen


Norah: "Ik train sinds het begin mee met dit team en ik vind het nog steeds een eer en natuurlijk super leuk dat ik mee mag doen. Verder naast de trainingen met het CP-voetbal team train ik nog 2x per week met mijn team mee van de vereniging s.v. Bernardus. Ook dit doe ik nog steeds met veel plezier!


Wat ik leuk vind aan dit team is dat iedereen net even een andere beperking heeft, maar dat het allemaal leuk samengaat en dat we het heel gezellig hebben met elkaar. Dat is echt super gaaf!! Ook vind ik het leuk dat we andere activiteiten met het team doen, waardoor je elkaar beter leert kennen en ook echt een hechter team wordt.


Ik heb met het team meerdere wedstrijden gespeeld tegen een ander team, dat was erg leuk om te doen. Ook heb ik een hele leuke training mee mogen maken in het Excelsior stadion waar meerdere teams en voetbalactiviteiten waren. 
Helaas heb ik ook het superleuke voetbalkamp in de zomervakantie gemist, omdat ik toen op vakantie was. Maar ik heb gehoord dat het super leuk was!


Ik zou het erg leuk vinden als er nog meer leden bij het team komen en natuurlijk wil ik met het team de World Cup meemaken. Daarna gaan we er hopelijk voor zorgen dat het CP-voetbal  weer een Paralympische sport wordt en dat we daar aan kunnen deelnemen! 
Maar eerst de World Cup winnen ;)"

REnske

 

Renske is 29 jaar en vooral fanatiek klimster. Na 8 jaar internationale wedstrijden te hebben geklommen, leek het haar ook leuk om eens te sporten met andere mensen met dezelfde beperking. Renske kende Gabriella al, en kwam zo terecht bij het CPVV team. Natuurlijk is er ook een teamuitje geweest naar de klimhal in Nieuwegein, die Renske begeleidde, dus ze kende de groep al een beetje.

 

Renske weet nog vrij weinig van voetbal, maar is enthousiast begonnen met keepen. En dat komt goed uit, want een vaste keeper hadden we nog niet! "Ik vind het een leuke afwisseling om te sporten met andere CP'ers. Voetbal met mensen die niet af en toe omvallen of struikelen lijkt me een stuk minder leuk" zegt ze. "Het lijkt me erg leuk om aan wedstrijden mee te gaan doen, maar voor nu wil ik vooral trainen en beter worden. Het is leuk om zo naast het klimmen te doen!"

Tatum

 

Leeftijd: 13 jaar
speelt bij: 
CP-voetbal vrouwen team en v.v de zwerver
Favoriete club:
Ajax
Favoriete spelers: Vivianne Miedema

 

Tatum speelt sinds februari 2021 bij het CP-voetbalvrouwen team. Dit doet ze met veel plezier naast haar eigen trainingen bij v.v de zwerver in Kinderdijk. 
In februari 2023 was zij met haar G-team het team van de week, hoe leuk is dat! 


Ze heeft al trainingen meegedaan bij v.v. Cabauw en bij de KNVB campus. Tatum: "Ik vind het leuk om bij CPVV te mogen trainen omdat ik kan laten zien wat ik kan. Ik ga elke keer met plezier naar de trainingen. Ik vind het team heel leuk!" 


"Ik hoop dat ik een keer mee mag doen met de World Cup. Dat lijkt mij super leuk!"

Tess

 

Leeftijd: 11 jaar 
speelt bij: 
CP-voetbal vrouwen team 
Andere sport: 
Badminton 
Favoriete positie: Aanvaller 
Favoriete club:
Ajax

Tess speelt sinds september 2020 bij het CP-voetbalvrouwen team. Tess: “Ik vind het heel leuk om tijdens de schoolpauze op het schoolplein te voetballen. Ik wilde daarom heel graag bij een vereniging gaan voetballen en toen is mijn moeder op zoek gegaan naar voetbal voor meisjes met CP. Via internet hebben we Stichting CP-Voetbal Vrouwen gevonden.


Na de eerste training met het team was ik meteen heel erg enthousiast en na een paar trainingen heb ik me aangemeld. Inmiddels heb ik ook al mijn eerste wedstrijd gespeeld, tegen Ajax Only Friends. Dat vond ik nog leuker dan trainen, ondanks dat we met 3-2 verloren. Ik hoop dan ook dat ik nog heel veel trainingen en wedstrijden met dit leuke team mag gaan spelen!!”

Valerie

Leeftijd: 12 jaar
Speelt bij: 
CP-voetbal vrouwen team 
Positie:
rechts voorin 
Favoriete club: 
Paris Saint-Germain
Favoriete spelers: Kylian Mbappé

 

Valerie speelt sinds 2022 bij CPVV, zij is bij ons gekomen via de cp voetbaldag. Ze vertelden over het CP-voetbal vrouwen team en ze werd gelijk enthousiast. Ze voetbalt thuis veel en dat zie je op het veld terug. Valerie heeft overzicht kan goed overspelen en heeft een mooi schot! 


Valerie: "Ik vind het super leuk om te trainen met het team. Het is gezellig en de meiden zijn allemaal heel positief. Ik vind voetbal super leuk om te doen!" Ze heeft al aan trainingen meegedaan bij v.v Cabauw en op de KNVB campus. Valerie: "Ik hoop dat ik nog vaak kan trainen met het team en het lijkt mij super leuk om wedstrijden te spelen!" 

 

 

Ying hua

Leeftijd: 18 jaar
(oude) Club: 
EBOH 
Speelt bij: 
CP-voetbal vrouwen team 
Positie:
spits, middenvelder, rechtsachter 
Favoriete club:
Feyenoord, Oranje leeuwinnen 

 

Ying Hua is bij het team gekomen door een tip van gymmeester Wouter van Mytylschool de Brug. Ze speelde eerst ook bij EBOH in Dordrecht, maar is daar gestopt. Ook doet ze aan judo en heeft ze meegedaan met een aantal meiden aan Para Snow Day, dus skiën kan ze inmiddels ook!


Ying Hua: "Ik vind het een erg leuk team, omdat we het altijd gezellig hebben en met plezier samen voetballen. Het zomerkamp vond ik heel leuk en de trainingen ook. En voor de toekomst lijkt het me super leuk om aan de Paralympische Spelen mee te doen. Of bij Feyenoord te voetballen."


VOORMALIGE TEAMLEDEN

Celeste


Leeftijd:
15 jaar
Speelt bij: CP-voetbalvrouwen
Positie: verdediging
Favoriete club: Feyenoord
Favoriete speler: Jens Toornstra

Celeste speelt sinds maart 2021 bij het CP-voetbalvrouwen team. Celeste: “Ik wilde heel graag op voetbal, samen met mijn moeder hebben we gezocht naar een team wat bij mij past. Zo kwam ik bij het team en heb nu al een paar keer meegetraind.”

Ze vindt het een super leuk team. Celeste: “Ik vind het team leuk omdat voetbal een teamsport is en we in het veld goed moeten samenwerken.”

Celeste: “Wat ik met het team hoop mee te maken is wedstrijden spelen tegen andere teams, dat lijkt mij super leuk!”

Danique

 

Danique is 20 jaar en speelt sinds januari 2020 met heel veel enthousiasme in het CP-voetbal vrouwen team.

Danique: "Ik kwam met het team in aanraking via de whatsapp groep voor jongeren met CP. Na even met medespelers geappt te hebben, werd ik al heel snel heel enthousiast en maakte mijn hart een sprongetje.

Ik heb altijd al willen voetballen, maar vond nooit een passend team hier in de buurt. Nu reis ik iedere keer best ver naar Lopik om te kunnen voetballen, maar ik heb het ervoor over en ik ben heel erg gemotiveerd hiervoor.

Het gevoel dat we elkaar begrijpen zonder woorden is ontzettend fijn en van onschatbare waarde. De maatschappij vraagt heel veel van ons en hier kunnen we gewoon heerlijk onszelf zijn zonder ons te hoeven meten aan de ander. Mijn beperking heeft mij een doorzetter en vechter gemaakt. Dat herken ik bij de anderen.

Ik vind het heerlijk om samen lol te hebben en me volwaardig te voelen. Ik hoop nog heel veel fijne momenten samen, vooral veel voetbalplezier en dat ik steeds beter leer voetballen. Met het team naar de World Cup in Spanje zou waanzinnig zijn! Het zou toch ook fantastisch zijn als we in de toekomst deel mogen nemen aan de Paralympische spelen?!"

Fabiënne


Leeftijd:
 10 jaar 
Club:
 Vitesse Delft, ADO storks en het CP-voetbal vrouwen team
Favoriete positie: Spits
Favoriete club: 
Feyenoord Rotterdam 
Favoriete spelers:
 Jens Toornstra

Fabiënne speelt sinds september 2018 bij het CP-voetbalvrouwen team. Fabiënne: ''Ik speel naast dit team ook bij Vitesse Delft en vorig jaar ook bij de ADO storks, met de ADO storks speel ik in de Bijzondere Eredivisie. Ik ben in het team gekomen doordat ik meegedaan heb aan de KNVB Talentendag voor CP-voetbal in 2018."

Fabiënne vindt het een erg leuk team waar ze met plezier kan voetballen! Fabiënne: "Ik vind het een leuk en gezellig team. We kunnen goed met elkaar voetballen."  Samen met het team heeft ze getraind en meegedaan aan wedstrijden. 

"Ik hoop dat ik met dit team nog meer wedstrijden kan gaan spelen!"

 

Hiba

 

Leeftijd: 13 jaar 
Club:
 CP-voetbal vrouwen team 
Andere sport: Zwemmen
Favoriete positie: Alle posities 
Favoriete club:
 Ajax 
Favoriete spelers:

Hiba speelt sinds september 2020 mee met de meiden van CPVV. Na Charlien en Ying is Hiba onze volgende aanwinst via Mytylschool De Brug in Rotterdam. Deze Oranje heldin straalt in haar nieuwe tenue en is nu al een echte voetbalster. Hiba: "Ik vind het team leuk en gezellig, het zijn allemaal aardige meiden. Met het team heeft ze al een paar keer meegetraind.  

Hiba hoopt dat ze met het team wedstrijden kan spelen met een hoop pret!

Ze maakt ons en haar familie meer dan trots!

Isha


Leeftijd: 
16 jaar
Club: CP-voetbal vrouwen team
Andere sport: Dansen
Positie: middenvelder

Isha speelt sinds februari 2021 bij het CP-voetbal vrouwen team. Ze is bij het team gekomen door een tip van haar gymmeester van Mytylschool De Brug in Rotterdam. Sportconsulenten van MEE Rotterdam Rijnmond hebben haar vervolgens geholpen om de stap echt te zetten.

Isha: “Ik vind het team echt super leuk en het is erg gezellig. Ik train ongeveer 2x per maand met hen en leer daar erg veel van. Ik zou ook graag wedstrijden willen spelen, ook dat lijkt me te gek!"

Jula 


Jula is met haar 8 jaar de jongste speelster op het moment. Ze houdt enorm van voetballen en verslaat regelmatig haar vader met kleine partijtjes in de tuin of op straat.

Jula is met haar ouders bij CP-voetbal gekomen door haar sportconsulent van MEE Rotterdam Rijnmond. Eerst ging ze framevoetbal proberen, al bleek lopen zonder hulprek haar beter te passen.

Nu beweegt ze zich met een grote, ondeugende glimlach over het veld tussen de grote meiden. Ze weet als geen ander wanneer het tijd is om even te pauzeren of op doel te staan. Ze deed zelfs al een dagje mee tijdens het internationale voetbalkamp in Zeist in 2019! Al was het zwemmen toen ook wel heel erg gezellig met de meiden.

En als we het haar zelf vragen, is ze kort maar krachtig: "Voetballen is gewoon super leuk om te doen!!"

Lara

Lara is een fanatieke snowboardster bij de Mentelity Foundation. Daarnaast zoekt ze nog meer uitdaging op door mee te spelen met de meiden van het CP-voetbal vrouwen team. Ze slalomt met dezelfde souplesse door de sneeuw als langs haar tegenstanders op het voetbalveld. Elke training leert ze weer wat nieuws en verschijnt er een trotse glimlach op haar gezicht. Haar doel? Misschien ooit wel meedoen aan een internationaal evenement zoals de World Cup en vooral heel veel plezier maken in de sneeuw en op het veld!

Lisa

Leeftijd: 16 jaar
Speelt bij:
CP-voetbal vrouwen team 
Positie: alle 
Favoriete club: 
Ajax

Lisa zat net als Jara bij Only Friends Utrecht. Toen Jara haar weg naar het CP-voetbal vrouwen team gevonden had, volgde Lisa al snel daarna. En vaak onder toeziend oog van haar tweelingzus Roos. Lisa: " Ik vind het super leuk dat ik daar nu bij hoor. Wat we allemaal doen vind ik heel leuk! We voetballen maar doen ook andere activiteiten."

Lisa speelt daarnaast voetbal op straat en oefent op school tijdens de gymles. Toch vindt ze het bij het CP-voetbal team het leukst. Lisa: "Met dit team wil ik wedstrijden spelen en gezellige activiteiten doen. En steeds een beetje beter leren voetballen!"

 

Luzdary

Leeftijd: 26 jaar 
Favoriete club: 
FC Barcelona 
Favoriete speler: 
Lionel Messi 

Luzdary was één van de eerste speelsters van het team. Samen met teammanager Gabriëlla en speelster Charlien reisde ze in augustus 2018 af naar Spanje om deel te nemen aan het allereerste internationale CP-voetbalkamp voor vrouwen. 

Luzdary hield al erg van voetbal, voordat ze een hersentumor kreeg op 12-jarige leeftijd. Ze was een groot talent in Nederland! Ze is daarom erg blij dat er nu een team is waar meiden voetballen die ook een motorische beperking hebben. Luzdary: "Zo kan ik toch van het spelletje blijven genieten. Al merk ik wel veel verschil met vroeger."

Luzdary heeft ook deelgenomen aan het tweede internationale CP-voetbalkamp. In Zeist speelde ze toen haar eerste interland tegen de Catalaanse ploeg. Na het voetbalkamp heeft ze besloten om minder te gaan voetballen, omdat andere activiteiten op dit moment prioriteit hebben.