Speelsters

Speelsters bij Stichting CP-Voetbal Vrouwen zijn Nederlandse meiden en vrouwen met passie voor sport. Zij hebben allen cerebrale parese (CP), een niet-aangeboren hersenaandoening (NAH) of een aandoening met een vergelijkbare uitingsvorm. Samen zijn ze een hecht team, dat nieuwe teamgenoten graag verwelkomt. Leeftijd maakt niet uit, we bekijken per nieuwe aanmelding of de groep op dat moment passend is. Wil je ook meedoen? Laat het ons weten!

 

Zie voor meer informatie over een aantal speelsters de mini-interviews hieronder!   

 

Anne-Jet

Leeftijd: 15 jaar 
Club:
 v.v. Desk te Kaatsheuvel 
Speelt bij:
 v.v. Desk MO17-1 en CP-voetbal vrouwen team
Favoriete positie: Linksachter 
Favoriete club: 
Ajax 
Favoriete spelers:
  Stefanie van der Gragt en Donny van de Beek 

Anne-Jet speelt sinds september 2018 bij het CP-voetbal vrouwen team. Dit doet ze naast voetballen bij haar eigen club in Kaatsheuvel, v.v. Desk.

Anne-Jet: "Ik ben bij dit team gekomen door mijn huisarts, die vertelde mij dat er een CP team was, mijn vader nam contact op met Gabriëlla, daarna heb ik een keertje meegetraind en nu ben ik er zo vaak mogelijk bij! Ik vind het team leuk, omdat iedereen zo aardig met elkaar omgaat en elkaar helpt. Mijn droom en doel met dit team is officiële wedstrijden spelen, zodat ons team bekender wordt." 

Anne-Jet heeft al aan verschillende activiteiten meegedaan, zoals de maandelijkse voetbaltrainingen, het internationale CP-voetbal trainingskamp in Zeist en het teambuildingsuitje in de klimhal te Nieuwegein. 

 

 

Charlien 

Leeftijd: 20 jaar

Speelt bij: CP-voetbal vrouwen team 
Favoriete positie: Spits
Favoriete club: Feyenoord

Charlien was één van de eerste speelsters van het team. Samen met teammanager Gabriëlla en speelster Luzdary reisde ze in augustus 2018 af naar Spanje om deel te nemen aan het allereerste internationale CP-voetbalkamp voor vrouwen. Sindsdien is voetbal haar lievelingshobby geworden en speelt ze bij het CP-voetbal vrouwen team.

Ze zit naast dit team niet bij een andere club. Charlien: "Ik train met veel plezier 2x per maand met CP-voetbal. Daarnaast werk ik en voetbal ik op straat. Ik ben bij dit team gekomen door mijn gymmeester Wouter van de Mytylschool. Hij vroeg of ik het leuk zou vinden om te gaan voetballen en op reis gegaan. Ik zei ja en nu beleef ik allerlei avonturen!"

Charlien was ook aanwezig bij het IFCPF & KNVB European Female CP Football Camp in Zeist in 2019. En wil naar eigen zeggen voor altijd blijven voetballen.

Charlien: "Door de trainingen ben ik beter geworden met voetbal en met de wedstrijden heb ik gescoord. Ik vind dit team leuk omdat we allemaal met plezier voetballen en dat we ook beter zijn geworden. Ik heb het er erg naar mijn zin!"

Chiara 

Leeftijd: 16 jaar
Speelt bij: CP-voetbal vrouwen team 
Andere sport: Tennis
Positie: verdediging, middenveld, aanval 
Favoriete club:
 Ajax en de Oranje Leeuwinnen
Favoriete spelers: Lieke Martens en Frenkie de Jong

Chiara speelt sinds augustus 2019 bij het team. De eerste activiteit waar ze aan mee deed, was het IFCPF & KNVB European Female CP Football Camp 2020 in Zeist. Ze had de andere Nederlandse meiden toen nog nooit in het echt ontmoet en durfde toch 5 dagen op kamp te gaan. Inmiddels doet ze mee aan de maandelijkse trainingen en is ze niet meer weg te denken uit het team. 

Ze is in contact gekomen met de speelsters door een gezamenlijke Whatssapp groep van CP Nederland voor jongeren met CP Light. Ze hecht veel waarde aan het delen van haar ervaringen van leven met CP. Chiara: "Ik vind het team leuk, omdat we allemaal wat gemeen hebben en dat we elkaar goed begrijpen. Ook heb ik hier al veel vriendinnen gemaakt en trainen we met veel passie en plezier." 

En over haar doel hoeft ze niet lang na te denken: "Met dit team wil naar de World Cup gaan in 2020. Ook zou ik het super leuk vinden om in de toekomst naar de Paralympische Spelen te gaan!" 

 

Danique

 

Danique is 19 jaar en speelt sinds januari 2020 met heel veel enthousiasme in het CP-voetbal vrouwenteam.

Danique: "Ik kwam met het team in aanraking via de whatssapp groep voor jongeren met CP. Na even met medespelers geappt te hebben, werd ik al heel snel heel enthousiast en maakte mijn hart een sprongetje.

Ik heb altijd al willen voetballen, maar vond nooit een passend team hier in de buurt. Nu reis ik iedere keer best ver naar Lopik om te kunnen voetballen, maar ik heb het ervoor over en ik ben heel erg gemotiveerd hiervoor.

Het gevoel dat we elkaar begrijpen zonder woorden is ontzettend fijn en van onschatbare waarde. De maatschappij vraagt heel veel van ons en hier kunnen we gewoon heerlijk onszelf zijn zonder ons te hoeven meten aan de ander. Mijn beperking heeft mij een doorzetter en vechter gemaakt. Dat herken ik bij de anderen.

Ik vind het heerlijk om samen lol te hebben en me volwaardig te voelen. Ik hoop nog heel veel fijne momenten samen, vooral veel voetbalplezier en dat ik steeds beter leer voetballen. Met het team naar de World Cup in Barcelona zou waanzinnig zijn! Het zou toch ook fantastisch zijn als we in de toekomst deel mogen nemen aan de Paralympische spelen?!"

Estelle 

Leeftijd: 21 jaar
Clubs:
 v.v. Nieuwkerk en Smitshoek
Speelt bij:
 Smitshoek en CP-voetbal vrouwen team
Favoriete positie: Spits 
Favoriete club: Ajax
Favoriete speler: Daley Blind 

Estelle: "Ik speel bij Smitshoek in een KNVB competitie tussen de jongens. Daarnaast speel ik bij het CP-voetbal vrouwen team. Ik kreeg de tip voor dit team door mijn sportconsulent van SportMEE Rotterdam Rijnmond. Hij vertelde mij dat er meer meiden zijn die samen voetballen en meedoen aan wedstrijden en toernooien."

De eerste activiteit van Estelle was een training in het stadion van Excelsior Rotterdam. Een fantastische binnenkomer! Estelle: "Ik vind dit team leuk, omdat ik samen met andere meiden speel. Ik zit er nog niet heel erg lang bij, maar ik heb al een aantal trainingen meegedaan en zelfs een wedstrijd. Ik hoop dat ik met dit team ook kan deelnemen aan verschillende toernooien."

 

Fabiënne

Leeftijd: 10 jaar 
Club:
 Vitesse Delft, ADO storks en het CP-voetbal vrouwen team
Favoriete positie: Spits
Favoriete club: 
Feyenoord Rotterdam 
Favoriete spelers:
 Jens Toornstra

Fabiënne speelt sinds september 2018 bij het CP-voetbalvrouwen team. Fabiënne: ''Ik speel naast dit team ook bij Vitesse Delft en vorig jaar ook bij de ADO storks, met de ADO storks speel ik in de Bijzondere Eredivisie. Ik ben in het team gekomen doordat ik meegedaan heb aan de talentendag voor CP-voetbal."

Fabiënne vindt het een erg leuk team waar ze met plezier kan voetballen! Fabiënne: "Ik vind het een leuk en gezellig team. We kunnen goed met elkaar voetballen."  Samen met het team heeft ze getraind en meegedaan aan wedstrijden. 

"Ik hoop dat ik met dit team nog meer wedstrijden kan gaan spelen!"

 

Jara 

Leeftijd: 13 jaar 
Club:
 v.v. Cabauw & CP-voetbal vrouwen team 
Speelt bij:
 v.v. Cabauw 011
Favoriete positie: Middenvelder of verdediger
Favoriete club:
 Ajax en het Nederlands elftal 
Favoriete spelers:
Frenkie de Jong en Lieke Martens 

Jara speelt  sinds september 2018 bij het CP-voetbal vrouwen team. Jara: "Ik speel hier naast mijn eigen team, v.v. Cabauw O9. Daar speel ik met dispensatie tussen de meiden. Ik ben in het CP-voetbal vrouwen team gekomen, doordat mijn sportbegeleider van Only Friends Utrecht verteld had dat er een talentendag was voor CP-voetbal. Daar ben ik toen heen gegaan en ontmoette ik Norah, Lyan en Louise."

Jara heeft al veel geleerd bij de trainingen en heeft het naar eigen zeggen erg naar haar zin. Jara: "Ik vind het een heel leuk team, omdat ik niet de enige ben met een beperking. Naast het zelf voetballen, ben ik ook naar het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk geweest met een aantal meiden, trainers en ouders. Dat was echt bijzonder!"

En wat ze hoopt te bereiken met dit team? Jara: "Ik wil naar de Paralympics gaan!!!"

Jula 


Jula is met haar 8 jaar de jongste speelster op het moment. Ze houdt enorm van voetballen en verslaat regelmatig haar vader met kleine partijtjes in de tuin of op straat.

Jula is met haar ouders bij CP-voetbal gekomen door haar sportconsulent van MEE Rotterdam Rijnmond. Eerst ging ze framevoetbal proberen, al bleek lopen zonder hulprek haar beter te passen.

Nu beweegt ze zich met een grote, ondeugende glimlach over het veld tussen de grote meiden. Ze weet als geen ander wanneer het tijd is om even te pauzeren of op doel te staan. Ze deed zelfs al een dagje mee tijdens het internationale voetbalkamp in Zeist in 2019! Al was het zwemmen toen ook wel heel erg gezellig met de meiden.

En als we het haar zelf vragen, is ze kort maar krachtig: "Voetballen is gewoon super leuk om te doen!!"

Lara

Lara is een fanatieke snowboardster bij de Mentelity Foundation. Daarnaast zoekt ze nog meer uitdaging op door mee te spelen met de meiden van het CP-voetbal vrouwen team. Ze slalomt met dezelfde souplesse door de sneeuw als langs haar tegenstanders op het voetbalveld. Elke training leert ze weer wat nieuws en verschijnt er een trotse glimlach op haar gezicht. Haar doel? Misschien ooit wel meedoen aan een internationaal evenement zoals de World Cup en vooral heel veel plezier maken in de sneeuw en op het veld!

Lisa

Leeftijd: 14 jaar
Speelt bij:
CP-voetbal vrouwen team 
Positie: Middenveld, verdediging, aanval 
Favoriete club: 
Ajax

Lisa zat net als Jara bij Only Friends Utrecht. Toen Jara haar weg naar het CP-voetbal vrouwen team gevonden had, volgde Lisa al snel daarna. En vaak onder toeziend oog van haar tweelingzus Roos. Lisa: " Ik vind het super leuk dat ik daar nu bij hoor. Wat we allemaal doen vind ik heel leuk! We voetballen maar doen ook andere activiteiten."

Lisa speelt daarnaast voetbal op straat en oefent op school tijdens de gymles. Toch vindt ze het bij het CP-voetbal team het leukst. Lisa: "Met dit team wil ik wedstrijden spelen en gezellige activiteiten doen. En steeds een beetje beter leren voetballen!"

 

 

Luzdary

Leeftijd: 26 jaar 
Favoriete club: 
FC Barcelona 
Favoriete speler: 
Lionel Messi 

Luzdary was één van de eerste speelsters van het team. Samen met teammanager Gabriëlla en speelster Charlien reisde ze in augustus 2018 af naar Spanje om deel te nemen aan het allereerste internationale CP-voetbalkamp voor vrouwen. 

Luzdary hield al erg van voetbal, voordat ze een hersentumor kreeg op 12 jarige leeftijd. Ze was een groot talent in Nederland! Ze is daarom erg blij dat er nu een team is waar meiden voetballen die ook een motorische beperking hebben. Luzdary: "Zo kan ik toch van het spelletje blijven genieten. Al merk ik wel veel verschil met vroeger."

Luzdary heeft ook deelgenomen aan het tweede internationale CP-voetbalkamp. In Zeist speelde ze toen haar eerste interland tegen de Catalaanse ploeg. Na het voetbalkamp heeft ze besloten om minder te gaan voetballen, omdat andere activiteiten op dit moment prioriteit hebben. 

Lyan

Leeftijd: 20 jaar 

Clubs: ASC Waterwijk, s.v. Huizen, HSV Zuidvogels

Speelt bij: Ajax Only Friends G1 en selectie

Favoriete positie: Linksbuiten/spits 

Favoriete club: AFC Ajax, FC Barcelona 

Favoriete spelers: Klaas-Jan Huntelaar, Jackie Groenen

 

Lyan speelt sinds september 2018 bij het CP-voetbal vrouwen team. Ook speelt ze bij Only Friends Amsterdam in de G1 en traint ze mee bij de selectie. Met oefenwedstrijden van de selectie mag ze regelmatig meedoen, super cool! Lyan: "mijn droom was om bij Ajax te spelen, die is nu uitgekomen!" 

Lyan: "Ik ben bij dit team gekomen, doordat ik een mail had gestuurd naar de KNVB. Ik vroeg me af waarom ze wel een heren CP team hadden maar geen vrouwen CP team. Toen er meer vrouwen interesse hadden, werd ik terug gemaild en vormde we een nieuwe groep. Ook heb ik een keer mee mogen trainen met de KNVB CP-voetbal teams jongens, dat vond ik echt super leuk!"

Lyan houdt van voetbal en is blij dat er nu ook een CP-voetbal team voor vrouwen is om aan deel te nemen. Lyan: "Het is echt een heel leuk team waar ik al heel veel nieuwe vriendinnen heb gemaakt. Dit team is echt een vriendinnen team die allemaal heel erg graag willen voetballen! Wat ik hoop dat ik met dit team kan bereiken of meemaken is deelnemen aan de World Cup en dat ik naar de Paralympische Spelen kan." 

Norah 

Leeftijd16 jaar
Clubs: s.v Bernardus 
Speelt bij: s.v. Bernardus Mo17
Favoriete positie: Linksachter
Favoriete club: AFC Ajax 
Favoriete spelers: Dominique Bloothworth en Jackie Groenen


Norah: "Ik train sinds het begin mee met dit team en ik vind het nog steeds een eer en natuurlijk super leuk dat ik mee mag doen. Verder naast de trainingen met het CP-voetbal team train ik nog 2x per week met mijn team mee van de vereniging s.v. Bernardus. Ook dit doe ik nog steeds met veel plezier!

Wat ik leuk vind aan dit team is dat iedereen net even een andere beperking heeft, maar dat het allemaal leuk samengaat en dat we het heel gezellig hebben met elkaar. Dat is echt super gaaf!! Ook vind ik het leuk dat we andere activiteiten met het team doen, waardoor je elkaar beter leert kennen en ook echt een hechter team wordt.

Ik heb met het team meerdere wedstrijden gespeeld tegen een ander team, dat was erg leuk om te doen. Ook heb ik een hele leuke training mee mogen maken in het Excelsior stadion waar meerdere teams en voetbalactiviteiten waren. Helaas heb ik ook het superleuke voetbalkamp in de zomervakantie gemist, omdat ik toen op vakantie was. Maar ik heb gehoord dat het super leuk was!

Ik zou het erg leuk vinden als er nog meer leden bij het team komen en natuurlijk wil ik met het team de World Cup meemaken. Daarna gaan we er hopelijk voor zorgen dat het CP-voetbal  weer een Paralympische sport wordt en dat we daar aan kunnen deelnemen! Maar eerst de World Cup winnen ;)"

Ying hua
 

Leeftijd: 15 jaar
Club: 
EBOH
Speelt bij: 
CP-voetbal vrouwen team 
Positie:
spits, middenvelder, rechtsachter 
Favoriete club:
Feyenoord, Oranje leeuwinnen 

Ying Hua is bij het team gekomen door een tip van gymmeester Wouter van Mytylschool de Brug. Ze speelde eerst ook bij EBOH in Dordrecht, maar is daar gestopt. Ook doet ze aan judo en heeft ze meegedaan met een aantal meiden aan Para Snow Day, dus skiën kan ze inmiddels ook!

Ying Hua: "Ik vind het een erg leuk team, omdat we het altijd gezellig hebben en met plezier samen voetballen. Het zomerkamp vond ik heel leuk en de trainingen ook. En voor de toekomst lijkt het me super leuk om aan de Paralympische Spelen mee te doen. Of bij Feyenoord te voetballen."