Activiteiten

Naast dat we zelf trainen en sportief bezig zijn, doen we ook veel andere leuke activiteiten. 
Hieronder een overzicht van een aantal activiteiten die we gedaan hebben.

Heb je ook een leuk idee of aanbod? Laat het ons weten!

Online bijkletsen 

De Corona periode werd gekenmerkt door vele momenten van lockdown. Geen voetbal, soms zelfs geen school of studie... Dit was voor veel meiden echt wel even wennen. Gelukkig ontstond daar het idee voor een aantal online bijkletsmomenten. Toch fijn om elkaar even te kunnen zien en spreken!

 

Zwemmen

Op zondag 16 februari 2020 stond er eigenlijk een voetbaltraining gepland. Helaas konden we wegens het stormachtige weer het veld niet op. Als vervangende activiteit gingen we zwemmen bij Zwembad Merwestein te Nieuwegein. Lekker ontspannen in het bubbeldbad en met een grote lach door de wildwaterbaan. Wij danken Zwembad Merwestein voor de sponsoring van de entreebewijzen!

 

TEAMBUILDING Klimmen 

Op zondag 15 december 2019 stond een teamuitje gepland. Dit was tevens de laatste activiteit voor de winterstop.

We gingen met een groepje meiden klimmen in de klimhal Mountain Network Nieuwegein. Naast de enthousiaste begeleiding vanuit de klimhal zelf, waren er ook twee gasten aanwezig: Renske Nugter - para klimster, en Renske van Beek - Paralympisch snowboardster van TeamNL. Oftewel: Renske en Renske! 

Eerst kregen de meiden een demonstratie van Renske Nugter. Zoeeef en ze was al boven! Daarna mochten de meiden één voor één aan de slag. Sommigen vonden het aan het begin nog een beetje moeilijk of eng. Nadat we een aantal keer hadden geoefend, gingen de meiden steeds hoger. Dit tot schrik van de mee glurende ouders, al gaven zij later ook een luid applaus!

De meiden die moesten wachten ging samen met Gabriëlla brainstormen over verschillende onderwerpen, zoals activiteiten voor de tweede seizoenshelft, hoe we meer speelsters kunnen krijgen en persoonlijke leerdoelen. 

De meiden gingen steeds hoger en sommigen konden er geen genoeg van krijgen. Na ruim 1,5 uur zat het er dan toch echt op. De meiden hebben hun grenzen behoorlijk verlegd. Super!!

Namens het team willen we de medewerkers van de klimhal en onze trotse gasten Renske en Renske hartelijk bedanken!

WK vrouwenVOETBAL Frankrijk 2019

En zelfs een weekendje weg is niet te gek voor het team. Zo is een delegatie van 14 tot 16 juni 2019 naar Frankrijk afgereisd voor het WK Vrouwenvoetbal! Samen hebben zij de Oranje Leeuwinnen toegejuicht in Valenciennes. Dansen in de fanzone, meelopen in de lange stoet richting het stadion en natuurlijk luidkeels meezingen. Dit was voor zowel speelsters Norah, Lyan en Jara als vaders, moeders, zusje en stafleden een fantastische belevenis. En ook op de camping zelf was het een oranje feest. Wie weet komen de Oranje Leeuwinnen ook ooit naar onze wedstrijden kijken...

Para snow day 2019

Op zondag 19 mei 2019 stond er een keer iets heel anders op het programma dan voetballen. Een aantal meiden gingen namelijk skiën tijdens de Para Snow Day bij SnowWorld in Zoetermeer. Dit is een initiatief van de Nederlandse Skivereniging (NSkiV) in samenwerking met de Johan Cruijff Foundation en NOC*NSF. Deze dag is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking die onder de juiste begeleiding een keer willen ervaren hoe het is om te skiën of snowboarden.

Veel meiden stonden voor het eerst op ski's. Dat is wel een beetje spannend en onwennig de eerste keer! En natuurlijk heel wat anders dan op voetbalschoenen. Het oefenen ging dan ook met vallen en op staan. Gelukkig was er per deelnemer een begeleider beschikbaar, dus binnen enkele minuten vlogen ze stuk voor stuk de piste af. Knap, hoor! 

Ook gingen de meiden nog even op de foto met hun TeamNL heldinnen, waaronder para snowboardster Renske van Beek. 

Meer weten: https://www.wintersport.nl/vereniging/para-snow-day.

Ballenmeisje CP team (M)- RTL7 sterrenteam

Op vrijdag 22 februari 2019 mochten de meiden zich melden op de KNVB Campus te Zeist om ballenmeisjes te zijn bij een wedstrijd van het CP-voetbal mannen team.

Zij namen het op tegen het RTL7 sterrenteam met spelers als: John Williams, rappers Yes-R en Baas B, acteur Bas Muijs (aanvoerder), pannakoning Jeand Doest en oud-internationals Glenn Helder en Bart Latuheru.

Luzdary, Charlien, Lyan, Lisa, Jara en Fabiënne mochten samen met de spelers van CP-voetbal jongens O15 en O18 langs het veld zitten en genieten van de wedstrijd. Een unieke ervaring, waarbij in de rust ook een oefenpartij met alle ballenjongens- en -meisjes werd gespeeld.

Speelster Lyan: "Tijdens de rust mochten we samen met de jongens een partijtje spelen, dat was super leuk!! En na de wedstrijd konden we met spelers van het RTL7 sterrenteam op de foto, zoals Yes-r!"